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2024-10-08 10:53

Introduzon

Faze bira é un arte, y os suprimentos diretos é fundamental pa atinjir resultados di alta qualidade. Na es guia, bo ta aprende kumo faze se própia bira, di selekson di ingredientes te embotamentu.

Ingredientes Nesisários

  • 5 kg di Malte
  • 100 g di Lúpulo
  • 1 paketi di Fermento
  • 20 litros di Águ
  • Açúcar pa refermentason

Equipamentu Nesisário

  • Panela di brassagem
  • Fermentador ku válvula di ar
  • Termômetro
  • Desinfetante
  • Colher di mistura
  • Sifão
  • Tampador di garrafas

Instruçon di Pasu a Pasu

  1. Sanitiza Equipamentu:

    Sanitiza tudu se equipamentos di brassagem pa evita kontaminason.

  2. Faze a Maceraçon:

    Aquece a água na panela di brassagem y junte o malte. Lassa na infusão pa 60 minutos pa extrai açúcares.

  3. Ferve y Adiciona Lúpulo:

    Retira os grãos y leve o mosto a ferver. Adiciona o lúpulo durante 60 a 90 minutos pa amargor y aroma.

  4. Resfriar o Mosto:

    Resfria o mosto rapidamenti utilizando un banho di gelo ou un resfriador di mosto pa evita kontaminason.

  5. Fermentason:

    Transfere o mosto resfriado pa un fermentador sanitizado. Adiciona o fermento y lassa fermentar pa 1 a 2 semanas.

  6. Engarrafar a Bira:

    Usa un sifão pa transfiri a bira fermentada pa garrafas sanitizadas, adicionando açúcar pa refermentason, y dja tchi as garrafas.

  7. Condiciona a Bira:

    Deixa a bira kondiciona nas garrafas na temperatura ambiente pa 1 a 2 semanas pa desenvolve a carbonatason.

Konkluzon

Faze bira na kasa é un experiencia gratificante ki ta permite kreá un bebida ki ta kombina ku se gosto pessoal. Ku prática y os ingredientes di qualidade ki nos oferece na Abadia Rural, bo podera kreá un variedade di estilos di bira, di lagers levez até stouts encorpadas.

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